AUTORS/RES

Pep Coll
Emma Martí
Oriol Garcia Quera
Elisenda Durban
Pedro Hache
Joaquim Micó
José Luis Caballero
Ramon Valls
Oriol Malet
Xavier Borrell
Jesús Ávila
Xavier Perelló
Xavier Lahoz
Fran J Conde
Jaume Albert
Vila de Tírvia,10 i 11 de maig de 2024


· Pep Coll
(Pessonada), ha estat professor de llengua i literatura catalanes i com a escriptor ha conreat diversos gèneres. El seu món literari són els Pirineus. Guanyador de nombrosos premis, endret d’altres, el de la Crítica Catalana i el Sant Jordi. 

· Elisenda Durban Roca (Barcelona)  llicenciada en història antiga i especialitzada en egiptologia. Ha recuperat prop de cent setanta noms d’utensilis, peces de roba, costums, festivitats o llocs per representar el món on va viure Agnódike, la jove del segle III aC que va desafiar les rígides lleis d’Atenes per convenir -se en la primera ginecòloga de la història.

· José Luís Caballero (Albacete) escriptor, periodista i guionista, llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona, està especialitzat en Relacions Internacionals i Serveis Secrets.

· Fran J. Conde (Barcelona) Graduat en Geografia i Història, especialitat d’Història Antiga. Estudia la Bíblia com a llibre d’arqueologia, història i mitologia, i la relació amb les civilitzacions que la van envoltar: Mesopotàmia, Egipte, Grècia i Roma. Pertany al col·lectiu d’escriptors Verum Ficitio.

·Oriol Garcia i Quera (Barcelona) dibuixant i guionista especialitzat en còmic de temàtica històrica, particularment de personatges i episodis de la història de Catalunya.

· Oriol Malet Muria (Martorell) desenvolupa la tasca d’il·lustrador a través de tres branques principals: il·lustració de premsa, il·lustració editorial i autor de còmics. També és director de la nova col·lecció de còmic en català de l’Editorial Comanegra.

· Joaquim Micó (Barcelona) guionista de còmic per a revistes com ara Más Madera!, Mortadelo, TBO, Zipi y Zape, Guai!, entre d’altres. En ficcció històrica destaquen l’àlbum El Grafitti de Moctezuma i la sèrie Gessamina y los almogávares a l’Editorial Grijalbo.

· Jesús Ávila Granados (Granada) és llicenciat en Ciències de la Informació i exerceix el periodisme cultural des del 1972, havent obtingut en dues ocasions el PremiEuropa Humana que atorga el Consell d’Europa. És autor d’assaig i novel·la històrica.

· Pedro Hache (Barcelona) escriptor especialitzat en narrativa històrica de misteri, és llicenciat en Ciències econòmiques i ha compaginat la seva trajectòria professional amb la creació literària i l’activisme cultural.

· Jaume Albert Ollé (Barcelona) és director d’equips a la banca privada i s’ha dedicat a la gestió patrimonial i financera de grans patrimonis. Les seves arrels familiars són a Lleida i Barcelona, on actualment resideix. Ha escrit novel·la negra i històrica.

· Xavier Borrell (Barcelona) és escriptor, crític i gestor cultural. Dirigeix la web i programa cultural de Ràdio Cubelles Propera parada, cultura i és col·laborador del programa de Ràdio 3 (RNE) Todos somos sospechosos i comissari del festival de Novel·la Cubelles Noir.

· Ramon Valls (Barcelona) Escriptor tardà, desil·lusionat dels dogmes i creient dels dubtes, ens mostra el seu fil conductor descobrint el seu jo més íntim en històries ben tramades i complexes on s’amaga dins dels personatges.

· Empar Fernández Gómez (Barcelona) és una novel·lista, columnista de premsa i professora d’història catalana resident a Cornellà de Llobregat. També ha escrit guions per a documentals històrics i obres de divulgació històrica.

· Emma Martí (Barcelona) diplomada en assegurances, s’ha format amb els cursos d’Escriptura Creativa de l’Escola de l’Ateneu Barcelonès i ha guanyat diversos premis literaris de narrariva breu i microrelats. Sol de nit és la seva primera novel·la.

· Xavier Lahoz (Barcelona) Empresari-consultor, viu a Sitges i publica regularment al diari local “L’Eco de Sitges”. Gran lector i amant de llibres amb estructures complexes que després utilitza en els seus treballs literaris.

· Xavier Perelló (Balaguer) és de Balaguer i treballa de granger a Santa Maria de Meià. L’obra se centra en quatre càtars que haurien sobreviscut al setge al Castell de Montsegur i que haurien arribat fins a Balaguer. Alguns dels capítols transcorren als dos Pallars.

Segueix-nos!

Desplaça cap amunt