PROGRAMA
Vila de Tírvia,10 i 11 de maig de 2024
DIVENDRES 10, Tírvia
MATÍ
13.00 h. Acte d’inauguració i presentació oficial del Festival de novel·la històrica, presidit per l’alcalde president de Tírvia, comptarà amb la presència d’autoritats locals i comarcals, així com el comissari del certamen, el Sr. Joaquim Micó. En l’acte es lliurarà el guardó Vila de Tírvia 2024 a l’escriptor Pep Coll.
DIVENDRES 10, Llavorsí
TARDA
18:30 h. Presentació del festival a la botiga llibreria Les Aigües de Llavorsí, a càrrec de les autoritats locals i del comissari, Joaquim Micó. En l’acte es realitzarà la presentació del projecte “Guilhem Belibasta, el darrer perfecte càtar” per part del director del projecte, Sr. Xavier Berraondo.
DISSABTE 11, Tírvia
MATÍ
9.30h Cafè literari amb el club de lectura de Tírvia i l’escriptora Elisenda Durban, autora de “La metgessa”, moderat per Noemí Rubio.
10:30-11:30 Taula de debat: «El món clàssic en la novel·la històrica» modera Marcial García
· Elisenda Durban Roca (Barcelona, 1965)
· José Luís Caballero (Albacete, 1950
· Fran J. Conde (Barcelona, 1968
11:45-12:45 Taula de debat: «La història en còmic» modera Joaquim Micó
· Oriol Garcia i Quera (Barcelona, 1967)
· Oriol Malet Muria (Martorell, 1975)
· Joaquim Micó (Barcelona, 1960)
13:00-14:00 Taula de debat: «Els càtars i altres mites i llegendes» modera Xavi Berraondo
· Jesús Ávila Granados (Granada, 1950)
· Pep Coll (Pessonada, 1949)
· Xavier Perelló
DISSABTE 11, Tírvia
TARDA
16:45-17:45 Taula de debat: «Les cruïlles del gènere» modera Xavier Lahoz.
· Pedro Hache (Barcelona, 1963)
· Jaume Albert Ollé.
· Xavier Borrell (Barcelona, 1971)
18:00-19:00 Taula de debat: «Entre les dues grans guerres» modera Xavier Borrell
· Jaume Albert Ollé
· Ramon Valls (Barcelona,
· Empar Fernández Gómez (Barcelona, 1962)
19:15-20:15 Taula de debat: «La societat en els darrers anys del franquisme» modera Pedro Hache
· Emma Martí (Barcelona)
· José Luís Caballero (Albacete, 1950)
· Xavier Lahoz (Barcelona, )
20:30-21:00 Balanç i cloenda del festival
21:00 Tast de formatges Montsent de Pallars de Rialp, maridat amb vi Costers del Monteixo i cervesa CimsBeer (La Pica), gentilesa dels patrocinadors.